Kuva: AOP

Bruce Dickinson Voice.fi:n haastattelussa: "Multitaskaus on hevonp*skaa"

11.01.2019 16:45 - Lauri Kujanpää

Dickinson saapuu Kulttuuritalolle 15. tammikuuta.

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson, 60, on ehtinyt tehdä elämässään paljon: Solistina olemisen lisäksi mies on muun muassa puhuja, lentäjä, kirjailija ja mediapersoona. Suomalaiset voivat päästä kuulemaan solistin uskomattomia tarinoita Helsinkiin, kun Bruce Dickinson ”What Does This Button Do?” Speaking Tour saapuu Kulttuuritalolle 15. tammikuuta.

Voice.fi tavoitti kiireisen Dickinsonin Lontoosta ja hän kertoo, että ensi viikolla koetaan jotain hyvin erilaista.

- Luvassa ei ole show, jossa vain luen kirjaa, vaan se tulee olemaan paljon rajumpi, kuin kirjassa on kerrottu. Kerron siellä erilaisia, jopa tuhmia, tarinoita elämästäni ja siitä, kuinka rumasta englantilaisesta lapsesta tulikin lopulta rock-laulaja. Tulet varmasti nauttimaan siitä, olit sitten Iron Maiden -fani tai et. Vaikka et tuntisi minua, mutta pidät alkoholin nauttimisesta tuntemattomien kanssa, tulet varmasti nauttimaan siitä, Dickinson naurahtaa ja jatkaa:

- Ihmiset saavat kysyä minulta esityksen toisessa osassa mitä vain ja vastailen niihin sitten parhaani mukaan. En siis itsekään ikinä tiedä, mitä ilta tuo mukanaan.

Arvaamattomuus onkin Dickinsonin mukaan se suurin ero puhekeikkojen ja Iron Maiden -konserttien välillä.

- Keikalla tiedät, mitä sinun pitää laulaa ja milloin. Musiikkikin on usein samaa. Puhekeikoilla homma muuttuu joka ilta. Joillakin koomikoilla on tietenkin harjoitellut setit ja niin edelleen, mutta minun esityksessäni joka ilta on erilainen ja yleisöllä on erilaiset kysymykset. Siinä on haasteensa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: AOP)

"Multitaskaus on hevonp*askaa"

Dickinson julkaisi elämäkerran What Does This Button Do? vuonna 2017 ja kertoo siinä varsin avoimesti kaikista kokemistaan asioista. Kirjassa mies puhuu myös kamppailustaan syöpää vastaan. Hän sanoo Voice:fi:n haastattelussa, että rakastaa olla elossa.

- Näen ehkäpä elämän nyt hieman eri tavalla kuin ennen syöpää, mutta en hirveästi. Luulen, että tulin paljon tietoisemmaksi siitä, että on todella hienoa olla elossa ja elossa oleminen on parempi vaihtoehto kuin moni muu. En halua enää tuhlata aikaa ja se onkin yksi syy, miksi teen tällä hetkellä niin paljon asioita. Rakastan sitä, kun saan elää, mies hehkuttaa.

Dickinson on ehtiväinen mies ja ollut monessa mukana. Hän antaakin tärkeän neuvon siihen, miten elämässään ehtii mahdollisimman paljon.

- Salaisuus piilee siinä, että keskittyy yhteen asiaan kerrallaan. Saatan joutua ongelmiin, kun sanon, että multitaskaus on hevonp*skaa. Tärkeintä on keskittyä täysillä yhteen asiaan ja tehdä se mahdollisimman hyvin.

- Pystyin kyllä kirjoittamaan kirjaa samalla, kun olin Iron Maidenin kanssa kiertueella, mutta jos on liian monta asiaa käynnissä, aivot sulavat. Sielun on myös hyvä antaa levätä siinä välissä, kun vaihdat edellisen projektin seuraavaan.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson saapuu Suomeen - luvassa lämminhenkinen tilaisuus

Lue myös: Maistuisiko Iron Maiden? Yhtye julkaisi hulppean livevideon klassikkokappaleestaan

Kilpailut

Uusimmat