Kuva: AOP

Blaze Bayley ylistää aikaansa Iron Maidenissa - "Opin noina aikoina paljon"

16.04.2019 08:15 - Lauri Kujanpää

Bayley teki Iron Maidenin kanssa kaksi studioalbumia.

Iron Maidenissa äänihuuliaan käyttänyt Blaze Bayley, 55, osallistui Rockfiend Publications Scotland -julkaisun haastatteluun. Mies intoutui kertomaan muun muassa liittymisestään legendaariseen heavy-yhtyeeseen.

- Maiden piti koe-esiintymisiä koelaulajille, ja sanoin, että minun pitää mennä yrittämään sitä. Heillä oli jo valmiiksi joku 1500 demoa kuunneltuna ja niistä rankattiin 12 parasta. Olin onneksi yksi noista 12:sta.

- Sen jälkeen menin studioon laulamaan livenä noin 10 klassista Maiden-biisiä, jotka täytyi opetella etukäteen. Tein parhaani ja olin todella yllättynyt, että he valitsivat minut, sillä minun ääneni oli niin paljon erilaisempi kuin Bruce Dickinsonilla. He kuitenkin halusivat muutosta ja albumit, jotka teimme, olivat hyvin progressiivisia. Opin noina aikoina paljon äänestäni ja biisienkirjoittamisesta. Se oli todella mahtava kokemus ja musiikki, mitä teimme, oli fantastista.

Bayley innostui kertomaan myös Iron Maidenin laulunkirjoitusprosessista.

- He sanoivat heti aluksi, että mitään ei ole vielä kirjoitettu ja ei ole mitään väliä, kuka kirjoittaa. Se oli mahtavaa, kun sai puhua omista ideoista. Muun muassa minun ja Janick Gersin yhteiskappale Man On The Edge nousi listoille ympäri maailman.

Bayley teki Iron Maidenin kanssa kaksi studioalbumia: The X Factor julkaistiin vuonna 1995 ja Virtual XI 1998.

Lue myös: Steve Harris kehuu Blaze Bayleyn kanssa tehtyjä Iron Maiden -albumeita - "Tärkeä osa uraamme"

Lue myös: Entinen Iron Maiden -solisti Blaze Bayley esiintyi akustisesti - täräytti ilmoille myös Maidenia

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat