Kuuntelijat äänestivät: Tässä on Radio Cityn All Stars-kentällinen

17.10.2017 16:00 - Sami Ikonen

Kahden viikon välein Radio Cityn kuuntelijat valitsevat Liigan tähdistökentän. Osallistu seuraavaan äänestykseen!

Radio City julkaisee kahden viikon välein kuulijoiden valitseman Liigan tähdistökentällisen. Äänestää voi kauden loppuun asti Radio Cityn kotisivuilla. Samalla voit voittaa tuotepalkintoja. Tässä on ensimmäisen äänestyksen parhaimmisto.

Kaapo Kähkönen - Lukko
Lukko on päästänyt Liigassa vähiten maaleja (25). Nuorten maailmanmestari on aloittanut kaikki 15 peliä maalinsuulta. Kähkönen on kiittänyt valmennusjohdon luottamuksesta ja vienyt joukkueen sijalle neljä. Kaikista tilastoista vaikuttavin on miehen torjuntaprosentti: 93,62. Jos Lukon ja Kähkösen hyvät otteet jatkuvat läpi kauden, niin maalivahti on ennakkosuosikki pelipaikkansa parhaaksi pelaajaksi.

Kähkösen villikortti eli maalinteko ei ole vielä nähnyt päivänvaloa kuluvalla kaudella. Elokuun Rauman pitsiturnauksessa Kähkönen teki maalin, kun verivihollinen Ässät haki kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Aikaisemmin Kähkönen on tehnyt maalin Mestis-aikoinaan TuTon paidassa.

Kaapo Kähkönen

Miro Heiskanen - HIFK
Aivotärähdyksen vuoksi kausi alkoi reilusti myöhässä. Ensimmäisen ottelunsa hän pelasi 5. päivä lokakuuta Sportia vastaan. Kauden toisessa ottelussa puolustajalupaus pääsi vauhtiin ja niittasi Lukon verkkoon tehot 1+1. Pisteputki jatkui vielä Turussa. 18-vuotias lahjakkuus voi olla se sateentekijä, ketä HIFK on kaivannut. Helsinkiläisten nouseminen sarjataulukossa on enemmän kuin todennäköistä.

Heiskanen pelasi tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Turnaus oli katastrofaalinen, kun nuoret Leijonat taistelivat sarjapaikastaan Latviaa vastaan. Nyt puolustaja on vuoden vanhempi ja kuuluu ehdottomasti seuraavan turnauksen eliittiin. Heiskanen voi saada pakkiparikseen toisen ykköskierroksen varauksen, kun TPS:n Olli Joulevi lähtee myös maajoukkueen mukana Buffaloon.

Miro Heiskanen

Henrik Tallinder - TPS
Turkulaiset luottavat edelleen kokemukseen. Tallinder on 38-vuotias ja kuuluu edelleen Liigan puolustajaeliittiin. Ruotsalainen on kokonaisvaltainen pelaaja, jolta ei löydy heikkouksia. Veteraanipelaaja lukee peliä parhaiten koko sarjassa. Tehot eivät välttämättä vakuuta (1+6=7), mutta pelaajan merkitys heijastuukin joukkuekavereihin. TPS:n tärkein pelaaja on vienyt joukkueensa sarjan kärkeen.

Tallinderilla on ylivoimaisesti eniten NHL-pelejä takanaan kuin kellään SM-liigassa. Hän edusti New Jersey Devilsiä ja Buffalo Sabresia yhteensä 678 ottelussa. Myöskään yhdelläkään nykyisellä suomalaisella NHL-puolustajalla ei ole lähelläkään yhtä paljoa pelattuja otteluita. Rasmus Ristolaisen lukema on 279.

Henrik Tallinder

Jarkko Immonen - JYP
MM-sankarin kausi alkoi kovin odotuksin. Kauden ensimmäisessä viidessä ottelussa syntyi vain kaksi syöttöpistettä. Nyt Immonen on sopeutunut taas Liigan rytmiin, ja rantasalmelainen on noussut pistepörssissä sijalle kaksi. Jyp on pelannut 14 ottelua, joissa hyökkääjä on rakentunut tehot 3+13=16. Lokakuussa hän on pelannut piste per peli tahdilla. Melko hyvin 35-vuotiaalta.

Immonen on saanut lempinimekseen Rantasalmen sulttaani. Nimi juontaa juurensa samannimiseen elokuvaan, joka oli yksi Suomen elokuvahistorian pohjanoteerauksia. Ehkä elokuva rantasalmelaisesta jääkiekkoilijasta keräisi enemmän yleisöä teattereihin. 

Jarkko Immonen

Tomi Kallio - TPS
Sanonta vanhassa vara parempi pätee turkulaisten leirissä. 40-vuotias kiekkoveteraani pohti kesän aikana pitkään uran jatkosta. Bensaa on vielä sen verran tankissa, että kiekko on löytänyt tiensä maaliin. 6+7=13 pistettä 14 otteluun on ollut suunnaton apu TPS:lle. Kallion viimeisestä Suomen mestaruudesta on ehtinyt kulua jo 17-vuotta. Jos ikämiehet Kallio, Tallinder ja Eric Perrin pysyvät vireessä, niin Kanada-maljaa voidaan nostaa tänä keväänä vanhassa Turkuhallissa.

Tomi Kallio on Liigan vanhin suomalainen kenttäpelaaja. Ohi menevät vain Perrin (41) ja SaiPan maalivahti Jussi Markkanen (42). Ensimmäisen kerran hän pelasi SM-liigassa kaudella 1995-1996. Siitä lähtien DVD-soittimet yleistyivät kotitalouksissa, Suomessa on ehtinyt vaikuttamaan kolme presidenttiä ja Titanic upposi valkokankaalla. 

Tomi Kallio

Julius Junttila - Kärpät
Hyökkääjän lokakuu on ollut toistaiseksi onnistunut. Viidessä ottelussa on syntynyt maali ja viisi syöttöpistettä. Junttila on noussut Liigan pistepörssin kärkeen. Yhteistyö Charles Bertrandin kanssa on ollut yksi kauden kauneimmista asioista. 4. päivä lokakuuta Junttila nujersi porilaiset syöttämällä Kärppien jokaisen maalin.

Viime kaudella Junttila kokeili siipiään Luulajassa Ruotsin SHL:ssä, mutta heikot peliesitykset johtivat sopimuksen purkamiseen. Hänen sopimuksensa ylettyi kevääseen 2018. Pettymystä pakoon Junttila palasi Ouluun kasvattaseuraansa. Hyökkääjä ei ole edustanut muita Liiga-joukkueita.

Julius Junttila

Oletko samaa mieltä pelaajavalinnoista? Osallistu seuraavaan Radio Cityn tähdistökentällisen äänestykseen tästä.

Lue myös: Suomalainen kiekkojoukkue erotti maalitykkinsä erikoisella tiedotteella: "Ei nyt vaan sopinut"

Lue myös: Tyler Redenbach ei jatka Tapparassa - palaa takaisin Tšekin Extraliigaan!

Uusimmat